Selecteer een pagina

Ik begon niet aan aan mijn Kundalini Yoga teacher training om leraar te worden, ik had zo weinig ervaring toen ik er in stapte, en lenig was, en ben ik, nog steeds niet. Yoga teacher zijn dat was voor van die mensen die dat al 10,20 jaar deden. Voor van die slanke, soepele, van nature super zen mensen. En dus niet voor mij met mijn zere knie, mijn tere nek, mijn stijve benen (ik nog steeds amper mijn tenen aanraken in een life nerve stretch) en zwakke polsen. Maar ik ging omdat ik zo geraakt was. Omdat ik dankzij kundalini yoga eindelijk kon mediteren. Omdat ik mocht zingen, omdat het niet perfect hoefde, omdat ik wel kan volhouden, omdat ik op de een of andere manier die ‘gekke’ houdingen helemaal niet zo gek vond. Omdat het voelde als bekend en als thuis.

Ik weet nog dat ik mijn eerste les gaf, ik had er serieus nachtmerries van. Ik droomde dat niemand deed wat ik zei. Zelfs gewoon iedereen laten zitten lukte niet en het werd een enorm zooitje die les. Badend in het zweet werd ik wakker 😂

Ja nu kan ik er om lachen. Toen niet zo.

Ik besloot dat mijn eerste les een cadeau moest worden voor mijn mede studenten. Dus deden we de Kriya for prosperity omdat ik ze allemaal voorspoed toewenste.

Ik deed van alles verkeerd die eerste keer maar ook een hoop goed.

En af en toe genoot ik er zelfs van. Een hele overwinning!

Maar ik kreeg vooral ook een prachtig cadeau terug. Een van mijn mede studenten liet me zien wat hij zag (‘ik kan niet geloven dat je het zo spannend vind, jij bent hier gewoon voor gemáákt!’), mijn teacher liet me zien wat hij zag maar wat ik zelf niet kon, misschien niet wilde zien.

Namelijk dat ik hiervoor geboren ben. Dat mijn plaats voor die groep is.

Onze angst is niet dat we niet goed genoeg zijn, onze grootste angst is juist dat we grootser zijn dan we zelf kunnen bedenken.

Kundalini Yoga helpt mij te zien wie ik echt ben, voorbij alles wat ik ooit had bedacht maar het helpt me ook elke groei stuip weer te kunnen dragen door mijn energie lichamen en zenuwstelsel te versterken.
Want het ZIEN daar begint het mee…. maar het BELICHAMEN is de volgende stap.